mw. mr. A.J.W. (Anke) Vugs

Advocaat

Contactgegevens
Tel. : 013-584 14 84
Fax : 013-584 14 85
E-mail : avugs@jlinssen.nl

 

 

Specialisme
- erfrecht, en;
- personen- en familierecht;

Opleiding
Nederlands recht

 

Over

Anke Vugs is vanaf 2008 als advocaat werkzaam in het personen- en familierecht. Later is daar ook haar interesse in het erfrecht bijgekomen.

Anke houdt zich onder meer bezig met (echt)scheidingen, alimentatievraagstukken, gezag en omgang, afwikkeling van huwelijkse voorwaarden, de verdeling van een gemeenschap van goederen, maar ook met de afwikkeling van nalatenschappen, het beroep op de legitieme portie, legaten etc.

Zij heeft inmiddels veel ervaring opgedaan met het procederen in zowel het familierecht als het erfrecht, maar indien mogelijk probeert zij een procedure te voorkomen. Vaak zet een procedure de onderlinge verhoudingen nog verder op scherp. In een situatie van scheiding of bij een overlijden van een dierbare is alles al lastig genoeg. Strijd er omheen maakt het alleen maar nog moeilijker. Als er kinderen in het spel zijn, dan moet niet alleen gekeken worden naar het belang van de ouders, maar ook zeker naar dat van de kinderen.

Haar werkwijze kenmerkt zich door haar pragmatische insteek en grote betrokkenheid bij haar cliënten. Ze probeert helderheid te verschaffen, zodat je weet waar je aan toe bent. Zowel over de vraag wat er juridisch haalbaar is, maar ook hoe een en ander financieel kan uitpakken.

Werken met mensen, daar ligt haar interesse. En samen met die mensen proberen om hun conflict zo goed en zo snel mogelijk op te lossen. Dat kan als mediator met alle partijen samen aan tafel, maar dat kan ook als zij advocaat is van een van beide partijen. Anke zoekt naar oplossingen die op korte, maar ook op de lange termijn werken.

Lidmaatschappen
- de vereniging  van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS).

Rechtsgebiedenregister

Anke Vugs staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten (NOvA) geregistreerd op de volgende rechtsgebieden:

  • erfrecht, en;
  • personen- en familierecht.

Op grond van deze registratie is Anke verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de NOvA tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.